jamy joy blog

Verliefd, verloofd, verslaafd aan Pinterest

We zijn verloofd, en nu? Sommige vrouwen weten vanaf dat ze kleuter zijn al hoe hun bruiloft eruit moet gaan zien. Ik ben er daar niet één van.

Vele verwachten vanwege mijn Disney-obsessie dat ik aan wil komen rijden in Assepoesters koets. Uitstap in een Belle geïnspireerde jurk, en Micky en Minie zoenend bovenop onze taart staan. No thank you. Maar wat wil ik dan wel? Het is niet dat ik er nooit over na heb gedacht. Het is alleen, dat het in mijn gedachte iedere keer anders is. Er zijn zoveel leuke opties en als ik ergens slecht in ben is het wel kiezen. Ik bespaar je een uitleg van hoe het gaat wanneer we uiteten gaan en er een menukaart van vier bladzijdes op tafel verschijnt.

Dus, waar te beginnen? Locatie? Datum? Budget? Een combinatie leek ons het meest voor de hand liggend. Om hier een keuze uit te maken moesten we toch een beetje weten wat voor soort stijl we wilden. Ik had al vaker het één en ander over Pinterest gehoord. Een site die ik probeerde te vermijden omdat het tijdverdrijf is voor huismoeders die er een hobby van hebben gemaakt om collages samen te stellen van DIY inspiraties. Die ze overigens nooit zullen uitvoeren. Sorry, ik weet het, het is heel slecht bevooroordeeld. Toch scheen Pinterest het trouw walhalla te zijn. Een slechte zoektocht naar een trouw-stappenplan leiden dan ook naar de betreffende site.

Ik maakte een account aan. Voor degene die net als ik geprobeerd hebben dit te vermijden, je krijgt bij het aanmaken een aantal vragen met multiple choice opties in de vorm van plaatjes. Keurig klikte ik mijn interesses aan. Het was alsof Pinterest bibbedie bobbedie boe deed, want daar stond ineens mijn droombruiloft samengesteld op mijn beeldscherm. Een paar klikjes verder had ik keurig onze hele bruiloft geordend middels vier Pinterestboarden. Locatie, decoratie, eten en feest. Ik schaam me er bijna voor om het toe te geven, maar dit is toch wel heel erg handig en verslavend. Ik kon zo precies laten zien wat ik voor ogen had. Voor mijn vriend is dat helemaal top, want wanneer ik iets uitleg zonder voorbeelden ontstaat er in zijn hoofd een grote chaos. Dit geordend plaatje kon hij rechtstreeks in zich opnemen. Gelukkig zitten we so far, so good, op één lijn. Ik ben ervan overtuigd dat we onze trouwdag gaan vieren in een stijl die niet alleen bij mij, niet alleen bij hem, maar bij ons past. Met een klein beetje credits aan Pinterest.

LEES OOK:

genderfluide paspoort registratie vriendin
Genderfluïde: Ik ben geen man of vrouw, maar Floris
jamy joy blog
Reality check
orgasme cosmogirl magazine tips
Alles over orgasmes

3 gedachten over “Verliefd, verloofd, verslaafd aan Pinterest”

  1. Love, love, looooove dit om terug te lezen JJ. En vooral leuk omdat we vroeger als de Pussycat Dolls speelde hahhaha. We worden oud en de tijd gaat zo ontzettend snel. Mooi genoeg om dit allemaal vast te leggen in je blog. Congratz babe! Enjoy it all

    Geliked door 1 persoon

    1. Hahah omg the pussy cat dolls, totally forgot about that en misschien maar beter ook haha. Ben ook super benieuwd naar jouw wedding girl! Babybump , ring you have it all. Geniet er van de tijd gaat veel te snel 💜

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s