Er gaat niets boven een heerlijk stomend onderonsje tussen de lakens. Gewoon even tijd voor elkaar en puur genieten van elkaars lichaam. Kers op de taart zou dan natuurlijk zijn als jij verantwoordelijk bent voor de genotsuitingen van je vriendin. Om je een, haha, handje op weg te helpen, spraken wij met Willie sexpert Jamy Joy Sens. Zij zet een aantal tips voor je op een rijtje, waardoor jij haar tot een adembenemend hoogtepunt kan brengen.

Lees verder

Waarom sekstoys voor mannen normaler zijn dan je (misschien) denkt

Is het niet opvallend dat er bij sekstoys eigenlijk altijd aan vrouwen wordt gedacht, terwijl het assortiment voor mannen stiekem net zo uitgebreid is?

In menig relatie wordt na een tijdje een seksspeeltje uit de hoge hoed getoverd. Waar de één het houdt bij massageolie en handboeien, is voor de ander een zweepje of vibrator zelfs niet voldoende. Toch is het opvallend dat er bij sekstoys vrijwel altijd aan vrouwen wordt gedacht, terwijl het assortiment voor mannen net zo uitgebreid is.

En dat is best gek eigenlijk, vindt Jamy Joy. Zij is journaliste en sexpert voor sekstoywinkel Willie.nl. Volgens haar mag het taboe zo snel mogelijk van seksspeeltjes af en daarom neemt zij Esquire bij de hand in de wondere wereld van het pleasure plastic.

Lees het hele interview op Esquire.com

Lekker slapen leidt tot lekkerdere seks (en andersom)

Een goede nachtrust, we willen het allemaal. Het is niet alleen lekker maar ook gezond en goed voor je humeur. Net als een goed seksleven. Maar wat nou als je te moe bent om seks te hebben. Kun je dan beter voor een goede nachtrust kiezen, of de voordelen van een goede vrijpartij? Het is een dilemma dat zich in menig slaapkamer afspeelt. Vlam vroeg slaapcoach Mark Schadenberg om raad.

Lees het hele interview op vlammagazine.nl

THIS IS ME: BAS IDENTIFICEERT ZICHZELF ALS NON-BINAIR

Bas is geboren als jongen, valt op jongens en identificeert zichzelf als non-binair. ‘Dat houdt in dat je je geen man of vrouw voelt, maar gewoon een mens.’ De meeste mensen die zich als non-binair identificeren worden liever niet aangesproken met hij of zij, maar met hen, die of diegene.

EVEN VOORSTELLEN

Bas Nillesen (19) doet een dansopleiding in Arnhem. Daarnaast werkt die bij een salesbedrijf voor goede doelen. In de toekomst hoopt die op festivals te dansen en meer modellenwerk te kunnen doen. Bas’ non-binaire journey is te volgen op Insta via @bas.nillesen, waar die zich ook inzet voor de LGBTQIA+-community.

HOE WAS HET VOOR JOU OM ZO OP TE GROEIEN?

‘Vanaf mijn achtste ben ik al bezig met het vinden van mijn genderidentiteit. Op het schoolplein ging ik achter de jongens aan. Ik had nog niet door dat ik ze leuk vond. Dat merkte ik op toen ik twaalf was. Ik wist dat ik anders was, maar ik durfde het niet te uiten. Toen iemand in groep 8 zei: ‘Ik zou het niet erg vinden als er een homo in de klas zou zitten, maar ik zou het wel eng vinden, want ik wil niet dat hij op mij valt’, stemde ik daar lacherig mee in.’

‘Op de middelbare school vond ik iemand écht leuk. Hij heeft dat over heel het schoolplein geschreeuwd. In paniek ben ik daarna alle meiden afgegaan om te vragen of ze een relatie met me wilden, zodat ik kon bewijzen dat ik hetero was. Dat lukte niet, maar deze gebeurtenis veranderde wel veel. Binnen twee weken waren mijn mannelijke vrienden vervangen door vriendinnen. Ik voelde me steeds gelukkiger. De afgelopen vier jaar heb ik mezelf kunnen ontwikkelen, o.a. door middel van kleding en make-up. Hoewel mijn geslacht man is en ik op mannen val, voel ik me geen man, maar ook geen vrouw. Hierdoor ben ik erover uit dat ik non-binair ben.’

WAT VIND JE DAAR ZELF VAN?

‘In tegenstelling tot wat veel mensen denken, vind ik dat LGBTQIA+ steeds minder wordt geaccepteerd. Je wordt meteen in een hokje geduwd met alles wat je doet. Ik houd daar helemaal niet van. Ik identificeer mezelf als non-binair, omdat ik me geen man en geen vrouw voel, ik voel me gewoon een mens.’

Het hele interview met Bas lees je op pagina 31 van CG!’s Kindness Is Magic issue!

Lees ook:

THIS IS ME: Lynn (@whoisthatblonde) kreeg een stoma

THIS IS ME: Naomi heeft het syndroom van Ehlers-Danlos (EDS)


VLAMmende vragen is dé online rubriek waar je alle vragen kan en mag stellen over álles wat met relaties, intimiteit en seksualiteit te maken heeft. Deze keer behandelen we de vraag van een anonieme lezeres:  “Hoe zit het nou precies met een ‘vrouwelijk spuitend orgasme’?”

Jamy Joy Sens geeft antwoord:

Als een vrouw vloeistof uit haar vagina ‘spuit’ tijdens of net na een orgasme noemen we dat squirten. Maar misschien ken je het ook als fonteinorgasme, spuitorgasme, of vrouwelijke ejaculatie. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het spuitorgastisch vermogen van de vrouw. De cijfers verschillen, maar het percentage ligt altijd erg laag. Maar weinig vrouwen hebben – per toeval of door specifieke technieken uit te proberen – ontdekt hoe ze kunnen squirten. De functie ervan is tot nu toe nog onbekend.

Waar komt het vocht vandaan?
Het vrouwelijke ejaculatievocht komt uit de vrouwelijke prostaatklieren, die ingebed liggen in het sponzige weefsel rondom de urinebuis. Dit komt overeen met de ejaculatie van een man, maar bij vrouwen is het meestal geur- en kleurloos. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het dus geen urine, maar het kan wel sporen van urine bevatten. De anatomie van het lichaam bewijst dat iedere vrouw over de middelen beschikt om spuitend een orgasme te bereiken. Alleen heeft nog niet iedere vrouw ontdekt hóe. En dat hoeft ook niet. Het spuitorgasme is erg populair geworden doordat je het in porno regelmatig ziet. Hier zijn de orgasmes echter vaak in scène gezet en is het vocht dat uit de vagina wordt gespoten er soms van tevoren handmatig ingebracht. Het is belangrijk dat je als vrouw absoluut geen druk voelt om spuitend klaar te kunnen komen. Seks draait om plezier voor alle deelnemende partijen, met of zonder (spuitend) orgasme.

Lees verder op vlammagazine.nl

GEDV doorbreekt taboe seksueel geweld: Kalmte, hoop en openheid

Zeker een half miljoen kijkers trekt het programma Geraldine en de Vrouwen(GEDV), waarin presentatrice Geraldine Kemper zes vrouwen, die slachtoffer zijn van seksueel geweld, volgt tijdens hun therapietraject om van hun PTSS af te komen. Vlam sprak Geraldine Kemper en Iva Bicanic (landelijk coördinator Centrum Seksueel Geweld en klinisch psycholoog) over het programma.

Waarom vonden jullie het belangrijk om dit programma te maken?
Geraldine:“Ik snap dat mensen zich misschien afvragen waarom ik dit programma presenteer. Het is niet zo dat ik er zelf mee te maken heb gehad, maar ik ben me bewust van de cijfers met betrekking tot seksueel geweld. Die zijn ontzettend confronterend. Ik vind het beangstigend dat 1 op de 5 vrouwen, en 1 op de 16 mannen te maken heeft gehad of krijgt met seksueel geweld. Het is heel belangrijk dat er meer over dit onderwerp gepraat wordt. Daarom heb ik de kans om dit programma te kunnen maken met beide handen aangegrepen.”
Iva: Het doet me goed dat het programma veel bekeken wordt, en dat er aandacht is voor een moeilijk bespreekbaar onderwerp dat zoveel mensen overkomt. In Nederland leven bijna 2 miljoen (!) mensen in de leeftijd van 15 tot 70 jaar die aangeven dat ze seksueel misbruik hebben meegemaakt. De helft van deze mensen heeft naar eigen zeggen in hun dagelijks leven problemen als gevolg van het misbruik. Het gaat hierbij vooral om psychische, seksuele en relationele problemen. Ik ben er als behandelaar dagelijks getuige van dat seksueel misbruik levens kan stuk maken. Maar ik heb ook ervaren dat herstel mogelijk is met een traumagerichte behandeling, en dat er altijd wat te repareren valt. Het programma GEDV is taboedoorbrekend en laat van dichtbij zien hoe dat therapieproces verloopt. Dit kan anderen inspireren en aanmoedigen om professionele hulp te gaan zoeken. In het Centrum Seksueel Geweld zien we dat meer mensen ons bellen en chatten sinds GEDV. Dat is een goede zaak.”

Lees het hele interview op Vlam Magazine