spuitend orgasme


VLAMmende vragen is dé online rubriek waar je alle vragen kan en mag stellen over álles wat met relaties, intimiteit en seksualiteit te maken heeft. Deze keer behandelen we de vraag van een anonieme lezeres:  “Hoe zit het nou precies met een ‘vrouwelijk spuitend orgasme’?”

Jamy Joy Sens geeft antwoord:

Als een vrouw vloeistof uit haar vagina ‘spuit’ tijdens of net na een orgasme noemen we dat squirten. Maar misschien ken je het ook als fonteinorgasme, spuitorgasme, of vrouwelijke ejaculatie. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het spuitorgastisch vermogen van de vrouw. De cijfers verschillen, maar het percentage ligt altijd erg laag. Maar weinig vrouwen hebben – per toeval of door specifieke technieken uit te proberen – ontdekt hoe ze kunnen squirten. De functie ervan is tot nu toe nog onbekend.

Waar komt het vocht vandaan?
Het vrouwelijke ejaculatievocht komt uit de vrouwelijke prostaatklieren, die ingebed liggen in het sponzige weefsel rondom de urinebuis. Dit komt overeen met de ejaculatie van een man, maar bij vrouwen is het meestal geur- en kleurloos. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het dus geen urine, maar het kan wel sporen van urine bevatten. De anatomie van het lichaam bewijst dat iedere vrouw over de middelen beschikt om spuitend een orgasme te bereiken. Alleen heeft nog niet iedere vrouw ontdekt hóe. En dat hoeft ook niet. Het spuitorgasme is erg populair geworden doordat je het in porno regelmatig ziet. Hier zijn de orgasmes echter vaak in scène gezet en is het vocht dat uit de vagina wordt gespoten er soms van tevoren handmatig ingebracht. Het is belangrijk dat je als vrouw absoluut geen druk voelt om spuitend klaar te kunnen komen. Seks draait om plezier voor alle deelnemende partijen, met of zonder (spuitend) orgasme.

Lees verder op vlammagazine.nl