10 MINUTEN OCHTENDRITUEEL VOOR EEN PRODUCTIEVE DAG

Gepubliceerd op sante.nl

Op sommige dagen kom je net even moeilijker je bed uit dan andere. Twee keer snoozen en ineens ben je in de haast- en stressmodus. Dat gevoel krijg je de rest van de dag niet meer uit je systeem.

Als dit herkenbaar is, is het misschien hoogtijd om er verandering in te brengen. Hoe jij je ochtend begint heeft namelijk effect op de rest van je dag. Maak je geen zorgen, we verwachten echt niet dat je drie uur eerder opstaat om sunrise yoga te doen. Hoewel we superveel respect hebben voor degenen die dat wel doen.  Een ochtendritueel van maar 10 minuten kan al helpen bij een geruste gemoedstoestand die ervoor zorgt dat jij de gehele dag productief bent.

Stretchen

Als je echt toegewijd bent, kun jij het in je ochtend routine plannen om te gaan sporten. Gelukkig is er voor de grote meerderheid bij wie dat niet lukt een goed alternatief: stretchen! Het maakt je lichaam los en stimuleert je bloedsomloop waardoor je een energieboost krijgt. Dit kun je al gapend in je pyjama doen voordat je de douche instapt.

Gebruik een Meditatie app

Nu je je lichaam los heb gemaakt is het tijd om je te focussen op je mind. Een meditatie-appzoals bijvoorbeeld The Headspace app, is hier de perfecte oplossing voor. Luister onder de douche of tijdens het make-uppen naar meditatie muziek om je mind te triggeren. Je kunt dit combineren met een ademhalingsoefening. Dit verminderd je stress en anxiety, en zorgt voor een betere concentratie.

Power Ontbijt

Het wordt niets voor niets de meest belangrijke maaltijd van de dag genoemd. Zorg dat je ’s ochtends al gelijk een proteïne boost binnen krijgt om je energielevel en focus aan te wakkeren. Een ontbijtsmoothie kun je voordat je gaat slapen al klaarmaken.  Zo hoef je het in de ochtend alleen nog maar naar binnen te gieten.

Maak een to do list

Maak zodra je werkdag begint een to do list. Zo maak je het duidelijk voor jezelf wat je allemaal moet doen, en hoef je de rest van de dag niet meer te stressen over of je iets bent vergeten. Je werkt rustig het rijtje af en schrijft hier af en toe iets bij wanneer dat nodig is. Je hersenen krijgen zo een stuk meer rust en kunnen zich focussen op je werkzaamheden, daardoor raak je minder snel afgeleid.

Fotografie: Unsplash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s