Little Mix: ‘Mensen hangen een label aan het woord feminist alsof het iets engs is’

Little Mix is niet meer weg te denken uit de charts en dat is niet zonder reden. Wij interviewden de lieve Jade Thirlwall en hadden het over haar nip slip op de EMA’s en natuurlijk over hun nieuwe, té leuke album. Deze staat helemaal in het teken van female empowerment!

Interview: Jamy Joy Sens & Nadja Knol
Gepubliceerd in CosmoGIRL! issue 12, december 2018. Blz. 60 & 61

In november hebben jullie een nieuwe album gedropt genaamd LM5. Staat deze voor de verandering van meisje naar vrouw?
‘Ja, eigenlijk wel! Op ons laatste album waren we al wat vrouwelijker geworden. Waarschijnlijk omdat we meer experience en zelfvertrouwen hadden gekregen. Nu zijn we inderdaad echt meer full-grown women!’

Hoe uit zich dat op het album?
‘In de songteksten en het concept, zoals bijvoorbeeld het feministische liedje Joan of Arc. We vinden dat onze lyrics een stuk braver en meer boldy zijn geworden. We zingen over dingen waar we eerder misschien niet over zouden zingen. We vroegen aan onze fans wat zij van ons wilden horen en dat was vooral wat er zich nu afspeelt in de wereld en female empowerment. Ook gaan er een paar liedjes over hoe wij ons voelen in de industrie, als vrouwen. Het duurde best een tijd om het album te maken.’

Zoals jullie zelf zeggen, gaat het album over feminisme. Ben je zelf ook feminist?
‘Als je gelooft in gelijkheid van geslacht, in equal rights en in female empowerment, dan ben je een feminist. Dus ja, ik ben feminist! Voor mij persoonlijk gaat het om gelijkheid. Je gedragen en je kleden zoals je zelf wil. Niet de wereld laten bepalen hoe jij je moet voelen als vrouw. Mensen hangen een soort label aan het woord feminist, alsof het iets engs is. Er is niks raars aan feminist zijn, je hoeft je er niet voor te schamen.’

Wat is het verhaal achter het liedje The National Manthem?
‘We schreven het a capella als een soort anthem over hoe mannen vrouwen moeten behandelen. Het is eigenlijk een gebruiksaanwijzing. Vooral in een relatie!’

Als we ons niet gehoord voelen, gaan we een beetje rebels doen’

En jullie hebben eindelijk met Nicki Minaj gewerkt! Hoe was dat?
‘Het was amazing. We wilden al járen een liedje met haar maken. We zeiden dat in elk interview. Ik geloof dat ze het liedje Woman Like Me tof vond en toen gebeurde het eindelijk. Nicki is zo lovely, ze is super supportive. Ze had ook gewoon kunnen zingen en het daarbij kunnen laten, maar ze support het liedje ook via social media en post er veel over. Ze had dat echt niet hoeven doen en ik denk dat dat heel veel over haar zegt als artiest. Dat ze écht andere vrouwen support.’

Jullie kunnen Nicki van jullie lijstje strepen, zijn er nog andere artiesten waarmee jullie een liedje zouden willen maken?
‘Ariana Grande! Dat zouden we echt te gek vinden. We willen graag werken met mensen waar we echt van houden. En Beyoncé zou een bloody dream zijn natuurlijk.’

Perrie heeft Forget You Not gelekt. Was dit een rebelse actie van haar?
‘Misschien! Het is goed om soms even rebels te zijn. Als we het gevoel hebben dat we niet worden gehoord of als we geïrriteerd raken over dingen, dan gaan we een beetje rebels doen. We stick together.’

Dus de rest van de groep wist niet dat ze dat zou doen?
‘Nee, maar het maakt ons ook niet uit! Het was eigenlijk wel goede publiciteit, haha.’

Je droeg een doorzichtig shirt naar de MTV EMA’s, waarbij je goed je borsten kon zien. Wat was de reden dat je dacht: Ik ga dit doen en gewoon rocken?
At the end of the day heb ik zoiets van: it’s just a tit. No big deal. Sommige mensen reageerden er zo heftig op. Dat is helemaal niet nodig. Ik schaam me er niet voor, hoewel ik wel moet toegeven dat ik niet helemaal doorhad dat de top zó erg doorscheen.’

Wij vonden het eigenlijk wel goed passen bij de female empowerment gedachte van jullie album.
‘Eigenlijk wel, thanks! Ik doe de laatste tijd veel aan freeing the boob. Ik vind het best leuk, to be honest!’

Fotografie: Sony Music

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s