In de ban van Meghary

Het maakt niet uit of je nou naar trouwblogs aan het kijken was of random een social media app opende. De TV aanzette, naar de radio luisterde of een krant opensloeg. Afgelopen dagen ging het over HET trouwkoppel van het jaar, Meghary. Oftewel, Prince Harry zonder achternaam en wife to be Meghan Markle. Afschuwelijke combinatie. De namen dan, niet het stel. Brangelina (Brad Pitt en Angelina Jolie) of Jelena (Justin Bieber en Selena Gomez) begreep ik nog wel. Meghary daarentegen, ligt gewoon te geforceerd in de mond. Maar goed, ze zijn getrouwd en alles wat met trouwen te maken heeft vind ik momenteel heel erg, super duper, overdreven leuk. Dus…

Schermafbeelding 2018-05-23 om 00.46.03

Het grappige aan mij (dat vind ik dan vooral zelf) is dat het me aan de ene kant niets boeit wat iemand doet, denkt of draagt. Maar als ik eenmaal besloten heb toch een mening te vormen, ik me dan juist weer overal aan kan irriteren. Het is het één of het ander en er is geen middenweg. Waarom? Mijn excuus is ‘waarom niet?’ Een potje commentaar geven kan soms gewoon heel lekker zijn. Mijn guilty pleasure. Of hoe Nick het noemt: praten om te praten.

Meghary maak je borst maar nat. In mijn intro verklapte ik het al een beetje, maar waarom wordt er continue gesproken over Meghan MARKLE en Harry. Want je bent een prins, dus je hebt geen achternaam nodig? Als dit een gesprek was geweest had ik dus te snel mijn mond geopend zonder na te denken. Want nu ik er over nadenk gebruiken royals geen achternamen. Queen Elizabeth, Diana, Beatrix, Maxima en als het om Willem gaat vergeten we zelfs zijn toevoeging Alexander. Net als dat veel mensen mij Jamy noemen, maar ik ben dan alleen een erkend prinses in mijn eigen huis. Voor wie het interessant vindt, de Britse Royals heten officieel Windsor van hun achternaam. Maar ze mogen ook regionale namen gebruiken. Zo gebruikte prins Harry de achternaam ‘Wales’ toen hij in militaire dienst ging. Omdat zijn vader de prins van Wales is. Makkelijk als je zomaar zou mogen kiezen. Wij moeten daarvoor betalen.

Schermafbeelding 2018-05-23 om 00.46.19
Vijftienjarige Meghan Markle voor het Buckingham Palace.
Schermafbeelding 2018-05-23 om 00.45.34.png

Maar zo “mogen” wij weer een hoop andere dingen die zij niet mogen. De baas zijn over je eigen bruiloft bijvoorbeeld. Tenminste dat is hoe het eruit ziet. De Koninklijke huwelijken zijn prachtig, maar ook heel erg saai. Ik kan bijna niet geloven dat je daar als meisje van droomde. Deze week ging er een foto viraal van een vijftienjarige Meghan Markle die voor het Buckingham Palace poseert. Als haar destijds was verteld dat ze uiteindelijk met een Britse prins zou trouwen, had ze waarschijnlijk hard gelachen. (Voque schreef btw in 2015 een leuk artikel over burgermeisjes die trouwden met een prins.) Ik kan me voorstellen dat ze toen misschien droomde van een klein huwelijk in het buitenland of een sexy trouwjurk in een rare kleur. Maar daar sta je dan twintig jaar later in een kerk met zeshonderd genodigde. Met als aandenken een stijf familieportret in plaats van een kopie van je favoriete Pinterest-trouw-groepsfoto.

Ik heb het nergens kunnen terugvinden, maar volgens mij zitten er regels aan het uitkiezen van de bruidsjurk. Het moet een A-lijn zijn. Je moet een meterslange sleep hebben die vast zit aan een peperdure, minstens honderd jaar oude tiara op je hoofd. En de enige stukjes huid die gezien mogen worden zijn de hals en schouders. Met hoge uitzondering ook de onderarmen. Meghan beschreef aan Glamour haar voorkeur voor bruidsjurken als “speels en romantisch”. Ik beschrijf haar jurk als mooi, klassiek en volgens mij was je schoonmoeder mee dus was dit je meest speelse optie. Mijn niet zeuren kant wil de “ach dat hoort er nou eenmaal allemaal bij” positie innemen. Mijn zeuren, want “waarom niet” kant denkt; we leven in 2018 laat die Royals ook lekker trouwen zoals ze dat zelf willen!

En weer praat ik dan te snel, want het blijkt dat ze nog best wat eigen keuzes mogen maken. Zo wilde Meg & Har (betere afkorting he?) geen politici op hun bruiloft en dat is niet gebruikelijk. Ook het kinderklasje aan bruidsjonkers en bruidsmeisjes die leken uitgekozen uit een fanclub, zoals de kinderen die het veld op mogen bij een voetbalwedstrijd, waren gewoon neefjes, nichtjes en kinderen van vrienden. Meghan’s hond moest van haar aanwezig zijn en werd vergezeld door haar schoonmoeder de Queen. Ze koos zelf de taart uit en ’s avonds tijdens het feest speelden de gasten beerpong! De openingsdans was op ‘I wanne dance with somebody’ van Whitney Houston. Ja, de originele versie. Niet één gespeeld door een orkest. Daarnaast traden de Spice Girls op en was comedian James Gordon de presentator. Hallo! Ik word inmiddels gewoon jaloers. Dat wil ik ook! Hoor mij nou, alsof ik erbij was. Anyway, terug naar het organiseren van ons eigen droomhuwelijk.

Lees ook: I Doodoo

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s