Kenneth G: “Ik mis af en toe mijn eigen bed en studio wel”

Nadat Kenneth G in 2008 landelijk doorbrak als vaste DJ van het populaire feest Nope is Dope, is het onverwachts rustig geworden omtrent de Amsterdamse House DJ. Maar dit is puur schijn. De spontane en energieke producer en DJ heeft een enorme internationale sprong gemaakt in zijn carrière na zijn release ‘Bazinga’ op Hysteria Records. In 2014 volgden releases op Hysteria Records (Bingo Players) Rave-Olution, Revealed (Hardwell) 97, Revealed (Hardwell) Rampage, Fly Eye Records (Calvin Harris) Blowfish, Musical Freedom (Tiesto) Zeus, en collabs met Bassjackers, Moti en Quintino.

Gepubliceerd op DJGuide, 19 december 2014

Inmiddels heeft de talentvolle producer en Dj al een aardig grote fanbase opgebouwd in het buitenland. “Ik draai nog wel eens in Nederland, maar onder het Nederlandse publiek ben ik eigenlijk helemaal niet zo populair. Mijn meeste fans zitten in Amerika, dus ik kijk er altijd heel erg naar uit om daar mijn ding te doen. Ook in Azië, Mexico en Brazilië is het een gekkenhuis. Daar komen mensen met Ipads, laptops en schoenen naar je toe om ze te laten signeren met een watervaste marker. Ik vind dat nog steeds heel raar om mee te maken. Maar ook omdat ik het zelf nooit zou laten doen. Nederlanders zijn daar toch te nuchter voor denk ik”.

Dat Kenneth Geoffrey Oudejans, zoals hij volledig heet, zich meer focust op het buitenland is voor hem een bewuste keuze.“Mijn sound is niet Nederlands. Nederland is nu heel erg eclectic aan het worden. In Amerika en Azië is mijn sound heel hot op het moment.” Dit wil volgens Kenneth niet zeggen dat EDM aan het doodbloeden is. “In het buitenland leven ze gewoon voor de muziek. Hier zijn we verwend. Dat merk je aan alles. Een MC moet hartstikke zijn best doen om het publiek aan het dansen te krijgen. Behalve op de grotere festivals dan. Maar alles wat groot wordt, wordt uiteindelijk gehaat. Op een gegeven moment is volgens iedereen alles klaar, maar dat is niet waar. Als je kijkt hoe mensen in het buitenland reageren op EDM, is dat niet normaal.”

“ADE is een beetje zoals WMC Miami, maar dan kouder”

Kenneth G op ADE

Kenneth G kwam rechtstreeks uit Jakarta terug naar eigen land voor het ADE. Waar hij tijdens ‘Dyro & Bassjackers presents X tour’ in de Escape en ‘Hardwell present Revealed’ zijn sound weer ter ten gehore bracht. “De hele ADE week bestaat uit leuke feestjes waar ik eindelijk mijn collega’s weer zie. Tijdens het touren kom je ze toch minder tegen en bij ADE zie je iedereen. Zo kwam ik net bijvoorbeeld Hardwell en Dannic tegen. Het is natuurlijk niet alleen leuk om te socializen. ADE is er ook voor de DJ’s en platenlabels om te laten zien wat de artiesten voor het komende jaar te bieden hebben. Het is een beetje zoals WMC Miami, maar dan kouder”.

Wat kunnen we nog verwachten van Kenneth G?

Kenneth G bracht dit jaar vijf platen uit waaronder Rave-olution, Rampage, Rage-aholics en Blow Fish die hij samen met zijn goede vriend Quintino heeft gemaakt. Voor het aankomende jaar kunnen we nog veel meer van hem verwachten. “Ik heb een paar nieuwe platen af en samenwerkingen afgerond. Met Bassjackers komt er sowieso een nieuwe plaat. Maar eerst ga ik met hen en Dyro vanaf 26 oktober voor zes weken op bustour door Amerika en Canada. Daar kijk ik heel erg naar uit. Het is een hele luxe bus, dus na het feesten gaan we gewoon lekker slapen, chillen, gamen, sporten en de studio in. Tot we op de volgende locatie aankomen, waar ‘s-avonds het feestje weer begint. Ik denk niet dat er daarna ook een samenwerking met Dyro uitkomt. Hij heeft een hele andere sound. We zijn wel hele goede vrienden, dus je weet maar nooit. Misschien komt het er ooit nog wel eens van. Ik hoop het eigenlijk van wel”.

“De tour met Quinten was onvergetelijk en er komt zeker nog een nieuwe tour aan”

Eerder dit jaar ging Kenneth G al op bustour door Mexico en Brazilië samen met Quintino. “De tour met Quinten was onvergetelijk en er komt zeker nog een nieuwe tour aan”. Nadat hij al in zijn favoriete plaats L.A heeft mogen draaien in club Avalon, staat nu New York op zijn verlanglijst. Toch vindt de wereldreiziger het ook fijn om thuis te komen. “Ik ben hartstikke gelukkig in het buitenland en ik vind het ook heel leuk om te doen, maar ik mis af en toe mijn eigen bed en studio wel. En mijn vrienden zijn ook heel vaak op tour dus als we allemaal een keer samen zijn gaan we gewoon wat leuks doen. Chillen en lekker eten, daar kan ik heel erg van genieten”.

Fotografie: Instagram @kennethg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s