Dyro & Bassjackers: “Dit is the next big thing, ik voel het”

Dyro en Bassjackers organiseerden op 15 oktober de kick off van hun nieuwe tour “X” tijdens het Amsterdam Dance Event. Een afgeladen Escape was het resultaat. Ook de VIP stond afgeladen, maar dan met collega’s als Hardwell en Dannic die een kijkje kwamen nemen. De jonge talenten gaan als een trein en zijn niet meer te stoppen.

Gepubliceerd op DJ Guide, 18 november 2014

Het was voor Jordy van Egmond (Dyro) en Marlon Flohr en Ralph van Hilst (Bassjackers) vanzelfsprekend dat zij hun nieuwe bustour tijdens ADE in Nederland wilden openen, in plaats van in Amerika waar hun tour plaats vindt. “ADE is een week waarin iedereen terug kijkt op wat ze het afgelopen jaar met hun carrière hebben bereikt. En wat voor nieuwe plannen er gemaakt kunnen worden met andere artiesten die je normaal gesproken nauwelijks ziet. Iedereen is er. Met sommige heb je zelfs al heel lang e-mail contact terwijl je elkaar nog nooit in het echt hebt gezien. ADE geeft een gezicht aan de personen die je alleen van naam kent”, aldus Dyro.

Marlon, de dj van Bassjackers ziet het allemaal iets luchtiger en is vooral blij dat hij zijn vrienden weer kan zien. “ADE is een reden om te gaan feesten met de jongens die je de rest van het jaar niet ziet. We zien elkaar eigenlijk maar twee keer per jaar. Dat is tijdens MMC in Miami en hier met ADE. Dan gaat het gewoon om plezier maken en shotjes drinken. Het maakt niet uit wat voor shotjes, zolang er maar alcohol in zit. Daar komen uiteindelijk onverwachts de beste ideeën en samenwerkingen uit”.

“Misschien probeer ik dit keer weer een half uurtje naast de bus te rennen!”

Dyro & Bassjackers tour 2

De vrolijke dj’s gaan vanwege de release van hun nieuwe samenwerking voor een tweede keer samen op tour. Ditmaal zes weken met meer dan dertig shows in Amerika en Canada. “We zijn de tour begonnen omdat Ralph en ik een nieuwe plaat samen hebben gemaakt”, zegt Jordy. “Het was zo leuk om met Marlon op tour te gaan en om met Ralph in de studio te zitten, dat we hebben besloten om het nog een keer over te doen”. “Het werkte de laatste keer ook dus waarom niet”, vult Ralph hem aan.

Met gemiddeld vier a vijf shows per week krijgen ze het nu zwaarder dan met de zeven shows die ze de eerste keer hadden. “We hebben tussen de locaties vaak best veel reistijd. Dat wordt dan vooral veel slapen en playstationen. Je probeert altijd wel te werken, maar dat lukt niet echt in de bus”. Marlon sluit zich bij Jordy aan en voegt er aan toe dat ze vooral ook goed op hun gezondheid moeten letten. “Met zoveel shows en feestjes iedere dag is het gewoon overleven. Je moet dan proberen zo goed mogelijk te slapen, gezond te eten en te sporten. Alhoewel dat laatste nog het moeilijkste is. Misschien probeer ik dit keer weer een half uurtje naast de bus te rennen!”

“Als de energie goed is, dan is dat het meest bevredigende gevoel wat er is”

Of er hierna nog een nieuwe samenwerking en tour uitkomt is nog niet besproken, maar één ding is overduidelijk, de drie maken ontzettend veel lol met elkaar en kunnen eigenlijk niet meer zonder. “Ik denk dat als we na de tour elkaar een week niet zien, we waarschijnlijk gaan huilen en een nieuwe collab releasen zodat we weer op tour kunnen. Twee jaar geleden wisten we meteen dat we het nog een keer moesten doen. Onze carrière en die van Dyro gaan gewoon als rakketten. We hebben nu het punt bereikt dat we deze hele grote bustour kunnen doen. Dit is the next big thing, ik voel het. En het begint nu wel een beetje een traditie te worden dus je weet maar nooit”, aldus Ralph.

Wolf

Voor beide artiesten is het een goed jaar geweest. Dyro kwam vorig jaar als hoogste nieuwe binnenkomer in de geschiedenis binnen op nummer 30 van de Dj mag top 100. Ook lanceerde hij dit jaar zijn eigen label WOLF. “Tot nu toe is er weinig uitgekomen op het label, maar daar komt wel verandering in. De eerstvolgende release van twee nieuwe jongens is op 27 oktober. Ik wil ze graag de ruimte bieden om hun muziek aan een groter publiek ten gehoren te brengen, zodat ik kan teruggeven wat andere voor mij hebben gedaan.”

Bassjackers op Beatport

Bassjacker hadden dit jaar maar liefst vier Beatport top tiens en zijn van plan om met hun onlangs gereleasde track ‘Savior’ er een vijfde aan toe te voegen. “De support is nog nooit zo goed geweest als bij deze track. Meestal is het zo dat er een paar dj’s zijn die het draaien, maar bij deze worden we massaal gesupport. Behalve door Dyro dan, want die vindt hem niet leuk. Maar dat is niet erg. Het is gewoon niet zijn stijl. Hierdoor completeren we elkaar tijdens onze tour. Door onze eigen energieke stijl overlappen we elkaar nooit. Als we dan aan het einde van de avond een back to back set draaien, komt alles samen. Als de energie goed is, dan is dat het meest bevredigende gevoel wat er is. En natuurlijk wordt onze samenwerking met Dyro ook een grote hit en de eerstvolgende track die in de Beatport top tien verschijnt.”

 

Fotografie: Prysm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s